Lohimuffinit (n.10kpl)
6 kananmunaa
puolikas purjo/kevätsipulia
tilliä
150g kylmäsavulohta
1dl ruokakermaa
sitruuna
1 prk smetanaa
1 pussi emmental juustoraastetta
mausteita esim. pippuri,sitruunapippuri,savustettu paprika jne
Viipakoi purjo ja kylmäsavulohi ja laita kulhoon. Mausta tillillä ja sitruunamehulla. Lisää kulhoon kananmunat,ruokakerma,juustoraaste ja smetana, sekoita kunnes seos on "taikinamaista". Mausta oman maun mukaan. Annostele seos muffinivuokaan. Paista 225 asteessa kunnes muffinit ovat saaneet väriä ja ovat kokeiltaessa keskeltä kypsiä.
Itse söin muffineja välipalana, mutta niistä tulee myös hyviä pikkusuolaisia juhliin ja illanistujaisiin. Täytteitä voi muunnella esim lohen tilalle kinkkua ja paprikaa!
Kuulostaa hyvätä! Pitää kokeilla joskus :)
VastaaPoista